Kategorie receptů
Bramborový nákyp se špenátem a sýrem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory, uvaříme a necháme vychladit. Pak nakrájíme na malé kostičky. Mezitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme rozdrcený česnek a smícháme se špenátem. Osolíme a opepříme. Po vychladnutí špenátu přidáme nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochutíme a lehce promícháme. Vzniklou směs dáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Vložíme do trouby vyhřáté na 160° C a zapékáme cca 40 minut.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
620 g
Cibule volná
80 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl
4 g
Strouhanka
20 g
Eidam 30% cihla 2600 g
80 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Krajanka máslo 250 g
20 g