Burger z červené čočky
Postup přípravy
Červenou čočku uvaříme v lehce osolené vodě. Dáváme si pozor, protože uvařená je rychle, tak ať se nepřipálí a raději ji občas zamícháme. Po uvaření odstavíme z vařiče a necháme vychladnout. Během toho si nakrájíme cibulku nadrobno, 2 mrkve nastrouháme na jemném struhadle a na olivovém oleji na pánvi je orestujeme. V míse pak smícháme uvařenou čočku, cibulku s mrkví, prolisovaný stroužek česneku, hořčici, parmazán, lístky tymiánu a čerstvě mletý pepř. Až jako poslední přisypáváme postupně ovesné vločky. Ochutnáme, jestli je třeba dosolit a necháme 10 minut odstát. Na plech s pečícím papírem tvarujeme burgery – velikost záleží na velikosti bulek. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu zhruba 15-20 minut. Bulky opečeme buď v troubě nebo na suché pánvičce, lehce potřeme majonézou, přidáme hodně listového salátu, čočkový burger a přiklopíme. Celkem je z množství 12 menších burgerů.
Vytisknout recept (PDF)