Kategorie receptů
Maďarské brambory
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Umyté brambory nakrájíme na kolečka, cibuli, papriky na nudličky a česnek na plátky. Do vymaštěné zapékací misky postupně vrstvíme nakrájené ingredience. Jako první polovinu brambor, které osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na ochucené brambory rozložíme cibuli, česnek, papriku a zakryjeme druhou polovinou brambor. Na mírně rozehřátém oleji orestujeme protlak, zalijeme vodou a přidáme Masox. Zálivku zahustíme jíškou (na oleji zpěníme mouku), povaříme a nalijeme na brambory. Pečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
580 g
Cibule volná
40 g
Paprika červená
80 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
4 g
Paprika mletá pálivá
5 g
Pitná voda nesycená
300 g
Masox 72 g
12 g
Olej slunečnicový
32 g
Mouka hladká 1 000 g
12 g