Křehké tvarohové koláčky
Postup přípravy
Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr (50 g), nadrobíme droždí, nastrouháme nahrubo tuk, přidáme vejce a sůl a zalijeme dle potřeby trochou vlažného mléka. Ručně vypracujeme vláčné těsto. Na přípravu náplně zamícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a pudingem. Těsto nenecháváme kynout a na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na plát silný asi 1/2 centimetru. Rádýlkem ho rozdělíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm, které plníme tvarohovou směsí. Rohy jemně stlačíme k sobě a pevně přitiskneme po celé ploše koláčku, aby se neotevíraly. Koláčky dáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení sejmeme z plechu, necháme vychladnout a pocukrujeme.