Kategorie receptů
Houbová omáčka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku. Zásmažku zalijeme vývarem z hub, dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku osolíme, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou. Uvařené houby přidáme do omáčky a provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
8 g
Kmín celý
1 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
80 g
Pitná voda nesycená
480 g
Hřib smrkový sušené houby
8 g
Pepř černý celý 20 g
0.4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
40 g
Krajanka máslo 250 g
44 g