Kategorie receptů
Vejce s koprovou omáčkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Připravíme světlou zásmažku, zalijeme vychladlým vývarem a mlékem, mírně osolíme, rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného promíchávání. Přidáme smetanu, část octa, sladidlo stevii. Nakrájíme kopr, přelijeme ho zbylým octem a dáme do omáčky. Přidáme vejce uvařená natvrdo.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
12 g
Kopr
32 g
Ocet kvasný lihový 1 l
40 g
Sladidlo Stevie sypká
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
320 g
Hovězí bujón
55 g
Pitná voda nesycená
200 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
80 g
Olej slunečnicový
40 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Mouka hladká 1 000 g
60 g