Kategorie receptů
Kuřecí plátky s citrónovo-bylinkovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Každý plátek (4 plátky) kuřete zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Přendáme na talíř.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu a zalijeme vývarem a vaříme cca 6 min. Přidáme smetanu a vaříme dalších cca 5 min. Omáčku zahustíme dle potřeby hladkou moukou.
Poté ochutíme citrónem, přidáme bylinky a vložíme zpět plátky masa, které zahřejeme na teplotu vhodnou k okamžitému servírování.
Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
40 g
Citróny
24 g
Kuřecí maso
260 g
Kuřecí bujón
6 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Provensálské koření 15 g
4 g
Olej slunečnicový
16 g
Hladká mouka
28 g