Kategorie receptů
Halušky s brynzou a slaninou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Do hrubé mouky přidáme kypřící prášek do pečiva, promícháme, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem a vodou, přidáme trochu soli a vše promícháme. Vznikne vláčné těsto, které zavaříme. Těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody. Halušky mícháme. Po uvaření je propláchneme a promastíme rozpuštěným sádlem. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu. Opečeme. Slaninu vmícháme do halušek. Nastrouháme brynzu a posypeme halušky a vše promícháme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mouka hrubá 1 000 g
172 g
Jedlá sůl
4 g
Sádlo
20 g
Bryndza lahůdková
120 g
Staročeská slanina 1,9 kg
120 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Pitná voda nesycená
160 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
4 g