Kategorie receptů
Pečené vepřové koleno s hruškovým pyré
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Vepřové koleno očistíme a vložíme do kastrolu. Přidáme žlutou cibuli, nové koření, celý pepř a bobkový list. Osolíme a zalijeme vodou, aby bylo koleno ponořené. Pak už stačí jen čekat, až se koleno přivede k varu a uvaří do měkka. Trvá to přibližně hodinu a půl dle velikosti kolene. Jakmile bude koleno měkké, tak ho vyndáme a necháme zchladnout. Poté už stačí vykostit maso a vývar přecedit. Vykostěné koleno mírně podlijeme vývarem a přidáme nakrájené 3 hrušky. Dáme prudce opéct do trouby při 230 °C na cca 20 minut. Dle potřeby průběžně podléváme vývarem. Nakonec maso vyjmeme a do výpeku vmícháme pyré. Podáváme s opečenou červenou či žlutou cibulí a chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Jedlá sůl
6 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Hrušky zelené
150 g
Bobkový list 5 g
0.2 g
Hovězí maso-zadní
360 g
Pepř černý celý 20 g
0.5 g