Kategorie receptů
Zapékané brambory
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory nahrubo ustrouháme a promícháme s česnekem utřeným se solí a nasekanou petrželkou. Rozprostřeme je do tukem vymazaných zapékacích misek. Na brambory naklademe kousky drůbežích jater, tvarůžků nebo syrečků, plátky žampionů a všechno posypeme paprikou. Zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a zapečeme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
330 g
Česnek
5 g
Petrželová nať
4 g
Kuřecí játra
180 g
Žampión zahradní 500 g
100 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
150 g
Paprika sladká 35 g
4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Olej slunečnicový
5 g