Kategorie receptů
Hovězí polévka se sýrovými noky
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
- Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr a vejce. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu přidáme spolu s kostkami bujónu do vody. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme. Ze sýrové hmoty vypichujeme dvěma lžícemi noky. Vkládáme je do polévky (polévka nesmí vařit), necháme je asi 5 minut povařit pod bodem varu a podáváme. Polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.
Mrkev
100 g
Pórek
50 g
Petržel
80 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Hovězí bujón
20 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pšeničná krupice 500 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
100 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Vejce
60 g