Kategorie receptů
Králičí vývar s noky
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Maso z králíka spaříme vařící vodou, poté vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme pepř a vaříme doměkka. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Játra rozetřeme na prkénku, přidáme žloutky, sůl, strouhanku a muškátový oříšek. Z těsta děláme malou lžičkou noky a zvlášť uvaříme ve slané vodě. Polévku přecedíme, vložíme květákové růžičky, uvaříme doměkka a přidáme polévkové koření. Vložíme noky, pokrájené maso, zeleninu a ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
40 g
Mrkev
40 g
Petržel
40 g
Celer
40 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Strouhanka
44 g
Kuřecí játra
40 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Králičí kýta
80 g
Žloutek
32 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g