Kategorie receptů
Polévka z červené řepy a balzamikovým octem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Řepu ( 4 ks) nahrubo nastrouháme. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme řepu a ještě chvilku restujeme. Vlijeme rajčata, zeleninový vývar a vaříme asi 10 minut. Poté polévku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme tymiánem, česnekem, solí, pepřem a balzamikem. Vaříme další 3 minuty. Pro zjemnění chuti přilijeme zakysanou smetanu. Před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem a snítkou čerstvé bylinky, třeba tymiánu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Červená řepa
480 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
3 g
Tymián čerstvý
2 g
Ocet Balsamico
20 g
Parmazán 100 g
40 g
Zeleninový bujón
10 g
Pitná voda nesycená
750 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
5 g
BORGES Extra panenský olivový olej 500 ml
44 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
400 g