Kategorie receptů
Selská polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Z másla a prosáté mouky připravíme zásmažku, zalijeme vlažným vývarem, přidáme pepř a pozvolna vaříme 20 minut. Ke konci varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme. Polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme na plátky nakrájené žampióny a opět povaříme. Nakonec dochutíme kořením. Do hotové polévky vložíme v osolené vodě uvařené těstoviny. Ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Žampión zahradní 500 g
40 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
140 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
32 g
Hovězí bujón
28 g
Pitná voda nesycená
720 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Krajanka máslo 250 g
26 g
Špaldová mouka hladká 1 kg
40 g