Kategorie receptů
Houskový knedlík
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Z 1/3 mléka a droždí připravíme kvásek, který po 15 minutách smícháme s osolenou moukou, vejcem a zbylým mlékem. Vypracujeme těsto, do kterého vmícháme kostičky rohlíku. Přikryté necháme vykynout na teplém místě. Vyválíme 2 válečky, vložíme je do vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut. Z každého knedlíku uděláme 8 koleček, kde 1 plátek obsahuje 40 g . Na porci počítáme 2 plátky.
Vytisknout recept (PDF)Mouka hrubá 1 000 g
240 g
Bílé pečivo
36 g
Noli 42 g
16 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
20 g