Kategorie receptů
Bavorský salát
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Sekanou nakrájíme na proužky. Pórek očistíme. rozkrojíme po délce a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na použky. Ve vroucí slané vodě spaříme pórek. Pórek a cibuli dáme do mísy. Louhované pečivo nakrájíme na kostky. Uvaříme 100 ml vývaru, necháme vychladnout. přidáme hořčici, ocet, olej a Provence koření. Vše promícháme a přidáme do mísy s cibulí a pórkem. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme sekanou, přidáme kousky pečiva a orestujeme. Přidáme do mísy. V malé mističce smícháme smetanu, pažítku sůl a pepř. Salát dáme na talíř a přidáme pažitkovou smetanu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Pórek
100 g
Petrželová nať
10 g
Hořčice plnotučná 450 g tuba
10 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Zeleninový bujón
5 g
Ocet jablečný zlatý
10 g
Pitná voda nesycená
600 g
Bageta špaldová 120 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Provensálské koření 15 g
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Vodňanská kuřecí bavorská sekaná 70% masa 500 g
220 g