Rychlé rohlíčky plněné čokoládou
Postup přípravy
Na přípravu těsta nadrobíme droždí s cukrem (10 g) do misky, přidáme mouku (20 g), zalijeme 1/3 vlažného mléka a necháme pár minut na teplém místě vzejít kvásek. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do mísy s kváskem přilijeme zbytek mléka, přidáme mouku, cukr, vanilínový cukr a sůl a vařečkou vypracujeme těsto. Ke konci hnětení přidáme rozpuštěné máslo a důkladně vypracujeme dohladka. Nenecháváme kynout, ale ihned vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na tři díly, vytvarujeme bochánky a každý bochánek rozválíme na kulatý plát silný asi 1 cm. Rádýlkem každý plát rozdělíme na osm dílů ve tvaru trojúhelníku. Odstřihneme růžek u sáčku s rozpuštěnou čokoládovou polevou a na každý trojúhelníček naneseme malé množství čokolády. Trojúhelníky stočíme, lehce ohneme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Vytisknout recept (PDF)