Kategorie receptů
Syrečková pomazánka I.
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
7
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Pomazánkové máslo promícháme s nadrobno pokrájenými tvarůžky nebo syrečky, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, naloženou kapii a pažitku, opepříme a na konec přidáváme postupně 3 – 4 lžíce světlého piva, zamícháme a necháme odležet. Připravujeme cca 1 – 2 dny předem, aby se mohlo vše rozležet. Pivo můžeme přidat ještě další den, pokud vsáklo do tvarůžků a je ho zapotřebí ještě více. Mažeme na chléb či tmavé pečivo.
Vytisknout recept (PDF)Pažitka
5 g
Cibulka jarní
40 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
200 g
Paprika řezaná 370 ml
15 g
Pivo ležák světlý nefiltrovaný
40 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g