Kategorie receptů
Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Na oleji a másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme 2 stroužky česneku a necháme rozvonět, poté přidáme sekaná rajčata. V této fázi ochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimícháme smetanu do omáček a necháme prohřát. Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme dle návodu na obalu. Hotovou rajčatovou omáčku dochutíme čerstvou bazalkou. Těstoviny scedíme a v pánvi je promícháme s ohřátou rajčatovou omáčkou. Naservírované těstoviny posypeme parmazánem a čerstvou bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
3 g
Bazalka čerstvá
8 g
Parmazán 100 g
120 g
Cukr krystal
6 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
36 g
ADRIANA semolinové špagety 500 g
192 g
Řepkový olej 250 ml
30 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
400 g