Kategorie receptů
Lečo s klobásou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
6 paprik a 4 velká rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a vše nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Ve větším kastrole rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně a cibulku zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou. Hrnec vrátíme na plotnu vsypeme do něj nakrájené papriky, rajčata a klobásu, směs osolíme a opepříme. Dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená. Lečo dochutíme solí a pepřem a podáváme ho s vařenou rýží nebo pečivem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Paprika zelená
240 g
Rajčata
100 g
Jedlá sůl
5 g
Sádlo
12 g
Paprika mletá pálivá
3 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g