Kategorie receptů
Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Bulgur nasypeme do kastrolu s přibližně 400 - 500 ml vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Přiklopíme ho, odstavíme a necháme asi 12 minut dojít. Když je bulgur měkký, odklopíme ho a dobře promícháme, aby mohla odejít přebytečná pára. Smícháme ho se lžící oleje ze sušených rajčat a necháme zchladnout. Do bulguru vmícháme nakrájená sušená rajčata, na oleji opečenou a na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou cibulku a trošku citronové šťávy. Přidáme pár lístků čerstvé bazalky a pepř. Bulgur se sušenými rajčaty rozdělíme na talíře a hustě posypeme parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Paprika zelená
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Bazalka čerstvá
3 g
Olivový olej
5 g
Parmazán 100 g
150 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
140 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
2 g
Pitná voda nesycená
500 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g