Kategorie receptů
Bulgur zapečený s Robi masem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
1 hodina
Postup přípravy
Připravíme si robi maso: nakrájíme ho na malé kostky‚ dáme do mísy spolu se lžící oleje‚ paprikou‚ solí a pepřem a necháme alespoň 30 minut marinovat. Bulgur zalijeme 700 ml vody‚ přidáme sůl a bobkové listy a vaříme, dokud se všechna voda nevypaří. Pak ho scedíme‚ vyjmeme bobkové listy a dáme do velké mísy. Zvlášť si uvaříme brokolici. K bulguru přidáme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou brokolicí. Poté přidáme robi maso‚ žloutky‚ rozmarýn a oregano. Promícháme. Na závěr do nákypu zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vyložíme pečicím papírem a nákyp na něj rovnoměrně rozetřeme. Povrch ještě poprášíme oreganem a paprikou. Pečeme při 190 °C 35 minut. Podáváme se zeleninou.
Vytisknout recept (PDF)Brokolice
120 g
Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Bobkový list 5 g
1 g
Pitná voda nesycená
1400 g
Oregano 10 g
1 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Olej slunečnicový
28 g
Bulgur středně hrubý 750 g
132 g
Robi plátky 200 g - polotovar
220 g