Kategorie receptů
Jáhly s rajčaty a žampióny
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme, přidáme jáhly a na polovině oleje za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vodu a necháme přejít varem. Jáhly přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme. Houby nakrájíme na plátky a smícháme s citrónovou šťávou. Na druhé polovině oleje osmažíme rajčata. Okořeníme a osolíme, zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Houby zamícháme do jáhel a dusíme dalších 5 minut. Rajčata posypeme bazalkou a podáváme k pokrmu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
120 g
Rajčata
160 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Citróny
32 g
Žampión zahradní 500 g
180 g
Bazalka 10 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Lagris jáhly 500 g
160 g