Kategorie receptů
Kapustové rizoto s houbami
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a v hrnci zahřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibulku. Vmícháme kapustu a pár minut ji podusíme. Pak přidáme rýži, houby, bujón a dusíme ještě 2 minuty. Podle potřeby přidáváme vodu a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže. Na závěr osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou, posypeme petrželkou a parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Kapusta biela
240 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Houby čerstvé
80 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
10 g
Olivový olej
10 g
Cibulka jarní
30 g
Parmazán 100 g
30 g
Zeleninový bujón 6x10 g
8 g
Pitná voda nesycená
440 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g