Kategorie receptů
Květák na paprice
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a krátce osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji rozvonět a zalijeme zchladlým vývarem z květáku. Prošleháme a necháme vařit cca 20 minut. Před koncem vaření přidáme jemné nudličky kapie. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, citronovou šťávou a vložíme uvařený květák. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
200 g
Jedlá sůl
5 g
Citróny
40 g
Kapie červená
60 g
Paprika sladká 35 g
10 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
150 g
Krajanka máslo 250 g
32 g