Kategorie receptů
Květákové lečo
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Květák uvaříme doměkka v osolené vodě a nakrájíme. Cibulku osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou papriku a rajčata, podusíme. Potom přidáme uvařený květák, prohřejeme a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
800 g
Paprika zelená
200 g
Rajčata
200 g
Vejce
224 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
20 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
200 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g