Kategorie receptů
Nákyp s květákem a houbami
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě, vložíme do pekáče vymazaný olejem, přelijeme bešamelem s houbami a zapečeme. Příprava bešamelu - mouku opražíme na sucho, zalijeme mlékem, povaříme a přidáme pokrájené houby orestované na oleji, strouhaný sýr. Bešamel osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
Vytisknout recept (PDF)Květák
600 g
Jedlá sůl
8 g
Kmín celý
4 g
Houby čerstvé
200 g
Petrželová nať
4 g
Eidam 30% cihla 2600 g
100 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Olej slunečnicový
40 g