Kategorie receptů
Obalovaný květák pečený v troubě
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Opláchnutý květák rozebereme na růžičky. Růžičky osolíme, nevaříme, budeme je totiž obalovat syrové. Z vajec, mouky, soli a trochy vody vymícháme těstíčko, ve kterém poté růžičky květáku obalíme. Postupně je vyndávejte vidličkou a vkládejte do sáčku naplněného strouhankou. Sáček vždy s každou várkou uzavřeme a protřepeme – květák tak bude ze všech stran rovnoměrně obalený. Všechny obalené kousky květáku poskládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce polijeme olejem. Olejem rovněž lehce potřeme růžičky zvrchu. Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minu dozlatova. V polovině pečení obrátíme. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Květák
1000 g
Vejce
120 g
Jedlá sůl
5 g
Strouhanka
100 g
Olej slunečnicový
60 g
Mouka hladká 1 000 g
25 g