Špenátovo-pažitkové ovesné lívance plněné sýrem
Postup přípravy
Z 1 hrnku ovesných vloček, prášku do pečiva a vejce si vytvoříme hmotu. V tyčovém mixéru si rozemeleme na drobno hrnek špenátu a malý svazek pažitky (raději dáme méně než více, je hodně aromatická). Tuto zelenou směs přidáme do hmoty z ovesných vloček a vytvoříme jednolité těsto. Bude-li moc tuhé, zředíme mlékem a naopak bude-li málo zelené, přidáme rozmixovaný špenát. Osolíme a opepříme. Lívanečník si nahřejeme, vymažeme olejem (teplota by neměla být na nejvyšší stupeň). Na dno lívanečníku nalijeme směs a přidáme kolečko sýru (které jsme si vyřezali skleničkou nebo hrnkem) a poklademe další ovesno-špenátovou vrstvou. Po usmažení jedné strany obrátíme na druhou, aby se lívance prosmažili z obou stran. Výsledné lívance naskládáme na sebe a podáváme s bylinkami a rajčaty.
Vytisknout recept (PDF)