Kategorie receptů
Špízy Robi
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Plátky Robi nakrájíme na kostky 2,5 x 2,5 cm. Malé žampióny rozpůlíme, cibuli nakrájíme tak, aby se dala napíchnout, kapii na kostky jako Robi. Napícháme střídavě na špíz s olivou. Z oleje, slepičího vývaru a ostatních surovin připravíme dresink, kterým přelijeme špízy vyskládané v zapékací míse spolu se zbytky od špízů. Necháme marinovat 2 – 6 hodin. V rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Konzistenci šťávy upravíme škrobem. Servírujeme přelité výpečkem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
200 g
Paprika červená
200 g
Česnek
5 g
Olivy zelené
100 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Slepičí bujón
11 g
Hořčice plnotučná 200 g
15 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Garam masala 25 g
6 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
10 g
Robi plátky 200 g - polotovar
800 g