Kategorie receptů
Nanuk Šmakoun
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Spodní vrstvu tvoří jahodové pyré, které připravíme rozmixováním 150g jahod (případně doslazených stévií). Rozdělíme do formiček a dáme na půl hodiny zatuhnout.
Prostřední vrstva: 100g jahod rozmixujeme spolu s 30g Šmakouna a 70g bílého jogurtu. Dle chuti dosladíme. Dáme na vrstvu pyré a vrátíme na dalších 30min do mrazáku.
Horní vrstva: Tuto vrstvu už tvoří jen rozmixovaný bílý jogurt (130g) se 70g Šmakouna a stévií. Hladký krém smícháme s 50g jahod, které jsme si pokrájeli na menší kousky. Necháme zmrznout a můžeme sníst.
Vytisknout recept (PDF)
Jahody
300 g
Sladidlo Stevie sypká
20 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
200 g