Kategorie receptů
Jemný vanilkový krém s ovocem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Ovocný krém: Několik kusů ovoce si odložíme stranou na zdobení. Zbylou část ovoce rozmačkáme, přecedíme přes síto a vymícháme společně s tvarohem (125 g) v hladkou směs. Smetanu (150 ml) vyšleháme s vanilínovým cukrem a zlehka vmícháme do tvarohu s ovocem. Ovocný krém dochutíme 1 lžící cukru. Vanilkový krém: 300 ml studeného mléka, smetanu (100 ml) a Créme Olé (připravený podle návodu) dáme do vyšší nádoby. Ručním šlehačem rozmícháme nejprve na nejnižším stupni, pak krátce asi 3 minuty na vyšším stupni tak, aby vznikl krém. Tvaroh vymícháme s mlékem a přidáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrem. Ovocným a vanilkovým krémem střídavě naplníme skleněné poháry a dozdobíme ovocem. Podáváme chlazené.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
320 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
220 g
Créme Olé vanilka příchuť 50 g
50 g
Cukr krystal
25 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Ostružiny čerstvé
250 g