Kategorie receptů
Bábovka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
16
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, olej, mléko, žloutky, rozinky a promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do směsi. 1/3 těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymaštěné a vysypané moukou formy, na ni dáme těsto s kakaem a zakryjeme světlým těstem. Pečeme pozvolna v předem předehřáté troubě.
Vytisknout recept (PDF)Mouka polohrubá
400 g
Sladidlo
30 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Rozinky
10 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
13 g
Olej slunečnicový
200 g