Kategorie receptů
Bramborový medovník
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Do misky dáme mouku a všechny ostatní suroviny ( 100 g mouč. cukru, 3 lžíce tekutého medu, oba kypřící prášky, 150 g měkkého másla, 200 g uvařených a prolisovaných brambor, 2 žloutky, 2 lžíce vlažného mléka a 1 lžička skořice) a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 2 nebo 4 části. Vyválíme na velikost plechu a vložíme na vymaštěný plech. Těsto natřeme džemem a posypeme mletými ořechy. Přikryjeme druhým plátem. Až dáme postupně všechny pláty. Dáme upéct na 160 - 170 °C cca 10-12 minut. Ve vodní koupeli uděláme kakaovou polevu. Horký koláč polijeme polevou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Vlašské ořechy jádra
160 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
420 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
60 g
Cukr moučka
180 g
Žloutek
56 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
13 g
Kypřicí prášek do perníku 20 g
20 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
20 g
Krajanka máslo 250 g
230 g
Med luční květový 900 g
45 g