Cheesecake s jahodami
Postup přípravy
Nejprve si vytvoříme korpus- sušenky rozdrtíme v mixéru nebo vložíme do sáčku a použijeme paličku na maso či váleček. Do rozemletých sušenek přidáme změklé máslo a směs vypracujeme. Sušenky by neměly plavat v tuku, měly by být máslem pouze obalené. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a strany vymažeme máslem, aby se sýrový krém nepřipekl. Připravenou směs poklademe na dno formy a utlačíme. Na 10 minut vložíme do trouby, která je rozehřátá na 200°C a připravíme si krém. Nejprve vyšleháme tvaroh s citrónovou šťávou, kůrou, vanilkovým cukrem a 1 vejcem. Poté postupně přidáváme med, sýr, tvaroh a další vejce. Po 10 minutách vytáhneme korpus z trouby, a naplníme jej vyšlehaným krémem. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut na 200°C. Poté teplotu stáhneme na polovinu a pečeme dalších 40 minut. Po upečení vypneme troubu, pootevřeme ji a a necháme dort pomalu chladnout. Většinu jahod nakrájíme na plátky, které na závěr poklademe na dort. Několik jahod si nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s marmeládou a třemi lžícemi vody. Celou směs necháme projít varem, až vznikne ovocná omáčka, kterou natřeme na vychladlý dort.
Vytisknout recept (PDF)