Kakaová roláda
Postup přípravy
Den předem ohřejte smetanu, dejte do ní snítky máty, nechte ji vychladnout a dejte do lednice důkladně vychladit. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků, k vaječným bílkům přidejte špetku soli, citrónovou šťávu a ušlehejte sníh. Do houstnoucího sněhu zašlehejte med, pak opatrně vmíchejte vidličkou rozšlehané žloutky, kakaový prášek prosátý s práškem do pečiva a moukou. Plech vyložte pečícím papírem potřený máslem a posypaný moukou. Těsto vlijte a stejnoměrně rozetřete. Pečte cca 10 minut. Pak vyjměte plech, zakryjte ho vlhkou utěrkou, srolujte a nechte vychladnout. Smetanu a moučkový cukr ušlehejte na hustou šlehačku. Roládu opatrně rozbalte, potřete šlehačkou, posypte částí malin a zarolujte, střapaté konce zarovnejte a odkrojky rozdrobte. Povrch potřeme zbylou šlehačkou posypte piškotovými drobečky, ozdobte zbylými malinami a dejte ji dobře vychladit do lednice. Pak ji nakrájejte na dílky.
Vytisknout recept (PDF)