Kategorie receptů
Třená bábovka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Mouky spolu s kakaem, solí a kypřicím práškem promícháme a prosejeme (můžeme zvolit i verzi bez přidaného kakaa). Vejce (5 ks) rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se sladidlem Irbis Stévie na pevný sníh. Heru nebo máslo šleháme za postupného přidávání žloutků do pěny. Obě hmoty zlehka spojíme, přidáme mléko a spolu se sypkou směsí krátce promícháme. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Hotové těsto vložíme do upravené formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a servírujeme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Mouka polohrubá
180 g
Holandské kakao 100 g - krabička
30 g
Krajanka máslo 250 g
200 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Hladká mouka
100 g
MEGGLE Trvanlivé bezlaktózové mléko plnotučné 1 L
200 g