Kategorie receptů
Vánočka I.
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
16
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Nejdřív uděláme kvásek: vlažné mléko, rozdrobené droždí a přidáme trošku cukru. Smícháme všechny ingredience plus kvásek a zapracuju těsto. Kdo chce, může přidat rozinky. Necháme vykynout. Poté klasicky smotáme vánočku. Před pečením pomažeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat sekanými mandlemi. Pečeme na cca 150°C zhruba 50 -60 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
1.6 g
Mandle jádra 200 g
80 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
9.6 g
Noli 42 g
40 g
Cukr krystal
7 g
Rozinky
20 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Mouka hladká 1 000 g
384 g