Kategorie receptů
Velikonoční beránek z majolky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve větší míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek, kůru z citronu a špetku soli.
Vyšleháme třtinový cukr s majolkou a vejci. Přidáváme mléko a vanilkový extrakt a důkladně rozmícháme. Tekutou směs smícháme se suchou směsí, co máme připravenou v míse.
Připravenou formu velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Poté vlijeme těsto a rovnoměrně rozprostřeme ve formě a pečte 50-60 minut.
Po upečení a vychladnutí beránka opatrně vyklopíme a případně pocukrujeme.
Vejce
240 g
Mouka polohrubá
250 g
Mouka hrubá 1 000 g
15 g
Jedlá sůl
1 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
100 g
Cukr krystal
150 g
Vanilka 1 lusk
0.2 g
Krajanka máslo 250 g
120 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g
Majolka - tradiční majonéza 220 ml
204 g