Kategorie receptů
Rybízové sušenky s vločkama
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
V míse rozmačkáme banány společně s máslem. Přidáme ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně promícháme. Pomocí rukou tvoříme z těsta malé placičky, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 13 minut do zhnědnutí sušenek. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Ovesné vločky jemně drcené 500 g
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
200 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Banán
250 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
10 g
Rybíz červený
70 g
Špaldová mouka celozrnná 1 kg
80 g