Kategorie receptů
Vanilkové pohankové sušenky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pohanku a semínka (může se přidat 50 g lněných semínek) namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě.
Druhý den si předehřejeme troubu na 180°C. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru, přidáme semínka a kokos a vše rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme 100 g strouhané mrkve, která sušenky osladí a odlehčí. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábeme zrníčka a přidáme ke směsi. Ještě jednou vše promixujeme, aby se suroviny spojily. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící na něj tvoříme sušenky. Pečeme asi půl hodiny do hněda.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
100 g
Pitná voda nesycená
200 g
Kokos strouhaný
50 g
Vanilka 1 lusk
0.5 g
Lagris pohanka loupaná 500 g
150 g