Kategorie receptů
Hovězí se žampiónovou omáčkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Opláchnuté díly hovězího masa vložíme do vařící, osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Dle potřeby můžeme během vaření dolévat vodu. Na omáčku si nakrájíme cibuli, mírně zpěníme na oleji, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme ji mlékem a vývarem z masa, rozšleháme, mírně osolíme a dobře provaříme. Ke konci varu zjemníme omáčku smetanou, přikyselíme octem, procedíme, přidáme na másle podušené žampióny a omáčku povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
20 g
Ocet kvasný lihový 1 l
8 g
Hovězí přední
360 g
Žampión zahradní 500 g
100 g
Pitná voda nesycená
480 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
240 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
40 g
Olej slunečnicový
16 g
Krajanka máslo 250 g
16 g