Kategorie receptů
Křenová omáčka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Z oleje, mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku, zalijeme prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit. Před koncem varu přidáme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme a přidáme křen, máslo a dobře provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Sladidlo Stevie
8 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
320 g
Hovězí bujón
12 g
Pitná voda nesycená
200 g
Křen strouhaný efko 165 ml a 500g. Ostrý křen
80 g
Muškátový květ
0.4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
80 g
Olej slunečnicový
32 g
Krajanka máslo 250 g
20 g