Kategorie receptů
Guláš na moravský způsob
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
120 minut
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a řádně osmahneme na oleji. Poté přidáme maso nakrájené na kousky, opepříme, okořeníme paprikou, přidáme kmín, bobkový list a osmahneme ze všech stran. Zalijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory na větší kusy a vaříme cca 30 minut. Dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
220 g
Cibule volná
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Kmín celý
2 g
Hovězí přední
150 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
8 g