Kategorie receptů
Hovězí po španělsku
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky, zhruba 4x4 cm. Rozehřejeme v hrnci půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda. Pak ho přendáme do misky. Přidáme zbylý olej, na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky a opékáme 5 minut. Pak dáme zpátky maso. Přidáme drcený kmín, koriandrovou nať, ocet, rajský protlak a hrášek. Zalijeme vývarem (voda a bujón), osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou. Na mírném ohni dusíme nejméně 1 hodinu, až je maso dokonale měkké. Jako příloha rýže nebo těstoviny.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Paprika zelená
100 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kmín celý
5 g
Ocet kvasný lihový 1 l
8 g
Koriandr čerstvý
4 g
Hovězí zadní
600 g
Pitná voda nesycená
500 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
30 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Bujón Natur hovězí 60 g
15 g
Olej slunečnicový
40 g