Kategorie receptů
Mexický guláš
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a osmažíme na polovině tuku. Do základu vložíme maso, osmahneme, přidáme protlak, sůl, pepř a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme. V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme do guláše poloviční dávku fazolí. Na zbývajícím oleji osmažíme opranou rýži, přidáme vodu, přimícháme zbylé fazole, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka. Na závěr guláš na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
10 g
Hovězí přední
360 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
104 g
Eidam 30% cihla 2600 g
40 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
120 g
Pitná voda nesycená
440 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
Olej slunečnicový
28 g
Hladká mouka
20 g