Kategorie receptů
Pečená husa s majoránkou
Počet ingrediencí
3
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Husu vypereme, očistíme, odstraníme vnitřní sádlo, jehož část dáme do pekáče. Husu osolíme zevnitř i shora. Husu pečene hřebetem nahoru. Majoránku dáme dovnitř a posypeme i celou husu. Vše podlijeme horkou vodou a přikryjeme. Husu pečeme při teplotě 200 stupňů. Po půl hodině ji otočíme a pečeme při teplotě 180 stupňů. Dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu naporcujeme a vložíme zpět do pekáče. Opět podléváme vodou. Poté husu dopékáme odkrytou, až se vytvoří kůrka.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Majoránka 7 g
24 g