Kategorie receptů
Jehněčí kýta na víně
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
<p> <span style="color:#000000;"><span style="font-size:14px;">Kýtu odblaníme, potřeme česnekem, pepřem, solí a libečkem. Položíme na vymazaný pekáč, podlijeme a dáme do předehřáté trouby zapéct. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampióny, dokořeníme a podusíme. Nivu rozmačkáme vidličkou, přidáme 1/3 jogurtu, vína a umícháme hustou pastu. Po 30 minutách pečení kýtu potřeme polovinou pasty a do kastrolu přidáme žampióny, další 1/3 jogurtu a vína. Po dalších 5 minutách maso potřeme druhou polovinou pasty. Zbylý jogurt smícháme se škrobem, přidáme k masu a dopečeme. Na závěr posypeme pažitkou.</span></span></p>
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
4 g
Pažitka
4 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
100 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
200 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
16 g
Libeček 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
15 g
Olej slunečnicový
60 g