Kategorie receptů
Zapékané kotlety z jehněčího masa
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Oškrábané brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozetřeme česnek se solí. Na oleji opečeme jehněčí kotlety, vyndáme je a do zbylého oleje dáme brambory s cibulí, osolíme, opepříme a krátce opečeme. Do zapékací nádoby dáme vrstvu brambor a cibule, přidáme maso, na které dáme petrželku, bobkový list, tymián a rozetřený česnek se solí. Přidáme další vrstvu brambor s cibulí a vše přelijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili masox. Přiklopíme pokličkou a pečeme 40 minut v troubě.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
350 g
Cibule volná
50 g
Česnek
15 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
10 g
Hovězí bujón
25 g
Bobkový list 5 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Tymián 10 g
2 g
Olej slunečnicový
10 g