Kategorie receptů
Králičí maso na citrónech
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Očištěného králíka rozdělíme na porce, které osolíme a okořeníme pepřem a zázvorem. Maso vložíme do mísy, zalijeme šťávou ze dvou citrónů a dvou lžic oleje. V marinádě ponecháme maso nejméně 2 hodiny. Maso necháme okapat a na zbylém rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme. Jakmile začne hnědnout, poprášíme ho špetkou šafránu a zalijeme marinádou. Po chvíli přilijeme vývar z bujónu. Maso pomalu dusíme doměkka. Než maso odstavíme z ohně, přidáme k němu zbylý na plátky pokrájený citrón.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Králičí plec+hruď 1 kg
560 g
Citróny
200 g
Hovězí bujón
56 g
Šafrán
0.08 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Zázvor mletý 20 g
4 g